Medewerker Sales Support (m/v, 40 uur)

Heb je een passie voor sales, en opereer je graag vanuit kantoor? Win jij het vertrouwen van klanten en collega’s met je expertise, manier van communiceren en energie en enthousiasme?

Wil je werken bij een innovatief bedrijf dat snel groeit, investeert en doorgroeimogelijkheden biedt? Sluit je aan bij team VECOS!

Wie zijn we?

Vecos is marktleider en trendsetter in de wereld van elektronische lockermanagement-systemen en één van de snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland.

In een paar jaar tijd zijn we gegroeid naar een team van vijftig gedreven collega’s op de vakgebieden sales & marketing, R&D en delivery. We zijn super ambitieus, collegiaal, hebben plezier in het werk, en zijn trots op wat we dagelijks samen voor elkaar krijgen. We helpen wereldwijd grote inspirerende organisaties zoals Lego, Nike, Zalando, Microsoft en Nestlé met de verandering naar dynamischere manieren van werken.

Wie zoeken we?

Ons Sales Support-team bestaat momenteel uit vier toppers. De snelle groei van Vecos gaat gepaard met alle druk en uitdagingen die daarbij horen. We zijn toe aan uitbreiding en zoeken een gedreven collega die bij ons past en onze dienstverlening mee verder optimaliseert.

Daarom zoeken we jou!

  • Jij bent commercieel gedreven, met affiniteit met techniek, zelfstandig en flexibel
  • Je kunt snel schakelen en bent gewend meerdere projecten tegelijk onder handen te hebben
  • Je bent nieuwsgierig, kritisch en accuraat en je durft ook ‘nee’ te verkopen
  • Je bent gewend commerciële telefoongesprekken te voeren en hebt een prettige telefoonstem
  • Je houding getuigt van een externe én interne klantgerichtheid: open, vriendelijk en in voor een lolletje!

Verder vinken we graag de volgende functie-eisen af:

  • Afgeronde HBO-opleiding, bij voorkeur een commerciële richting
  • Minimaal 3 jaar ervaring als sales support-medewerker in een projectorganisatie (voorkeur gaat uit naar kandidaten uit internationaal opererende MKB-bedrijven)
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, Duits/Frans is een pre
  • Ervaring met Navision en Microsoft Office, vooral Excel
  • In het bezit van rijbewijs en auto

Welke taken willen wij jou toevertrouwen?

Een groot deel van je takenpakket bestaat uit het ondersteunen van de sales managers - nationaal en internationaal - vanuit kantoor. In het acquisitietraject verstrek je informatie aan prospects en partners en speel je leads door aan de sales managers. In nauwe samenwerking zorgen jullie ervoor dat het verkoopproces goed verloopt. Vanaf het moment dat een sales manager een offerte-aanvraag binnenkrijgt, speel jij een belangrijke rol: je verzamelt intern en extern alle informatie om een calculatie te kunnen maken, stelt de offertes op, zorgt ervoor dat alle projectinformatie up-to-date wordt gehouden in het ERP-systeem en verzorgt de benodigde documentatie. Je verwerkt binnengekomen orders en zorgt er als ‘linking pin’ voor dat het hele projectdossier compleet wordt overgedragen aan de collega’s van de afdeling Project Delivery.

Wat bieden wij?

Als klein bedrijf met grote ambitie, bieden we jou de mogelijkheid om mee te groeien en veel te leren binnen korte tijd. Goede arbeidsomstandigheden en werkplezier met enthousiaste collega’s horen daarbij.

Reageren? Neem contact op met Brigitte Esteves (HR Manager) via brigitte.esteves@vecos.com.

PS: We zien uit naar de dag dat we je gevonden hebben!